Veelgestelde vragen

 • Ik heb het inschrijfformulier ingevuld. Wat is de volgende stap?

  Het invullen van het inschrijfformulier is geheel vrijblijvend. Na inschrijving neemt afdeling Kindplanning contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Wanneer we contact met je opnemen, is afhankelijk van de gewenste startdatum. Is de startdatum al binnen 5 maanden na de datum van inschrijven? Dan nemen we binnen 10 werkdagen contact met je op. Valt de startdatum niet binnen deze termijn? Dan nemen we 5 maanden voor de startdatum contact met je op.

  Gemaakte afspraken worden vervolgens vastgelegd in een plaatsingsovereenkomst. Door de overeenkomst te ondertekenen en te retourneren, accepteer je de opvangplaats. Vanaf dit moment geldt onze opzegtermijn van 1 maand.

 • Hoe kan ik mijn kind inschrijven?

  Je kunt je kind inschrijven door het inschrijfformulier in te vullen. Na inschrijving nemen we contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Wanneer we contact met je opnemen is afhankelijk van de gewenste startdatum.

 • Is er een wachtlijst?

  Door de grote opvangvraag werken we op veel locaties met een wachtlijst. Dit komt omdat veel plekken op dit moment gevuld zijn. Wanneer er een nieuwe plek vrij komt, heeft te maken met een aantal factoren. Zo zijn we afhankelijk van opzeggingen en wijzigingen in de planning, maar ook de gewenste startdatum en opvangdagen spelen mee. Hierdoor is het lastig om vooraf in te schatten hoe lang het duurt voor er een plekje vrijkomt.

 • Vanaf welke leeftijd kan ik mijn kind inschrijven?

  Kinderdagverblijf

  Kinderen van 0 tot 4 jaar kunnen bij ons terecht op één van onze locaties met kinderdagverblijf. Baby’s zijn bij ons van harte welkom als ze 10 weken oud zijn.

  Buitenschoolse opvang

  Vanaf de 3e verjaardag mag je je kind inschrijven voor buitenschoolse opvang. Ben je al klant bij Kinderopvang Wageningen? Dan ontvang je bij de leeftijd van 2 jaar en 9 maanden een formulier waarop je je kind kunt inschrijven voor buitenschoolse opvang.

 • Is er een voorrangsregeling voor broertjes en zusjes?

  Kinderopvang Wageningen heeft drie voorrangscriteria bij de plaatsing. We kijken of er al broertjes of zusjes op een van onze locaties zitten. Kinderen die op ons kinderdagverblijf zitten en doorstromen naar de bso hebben ook voorrang op een bso-plek. Bij de bso kijken we eerst of je kind naar een school gaat waar Kinderopvang Wageningen een samenwerking mee heeft.

 • Mijn kind gaat al naar het kinderdagverblijf. Is hij/zij dan automatisch ingeschreven voor de bso?

  De inschrijving en plaatsing voor de bso verlopen niet automatisch. Bij de leeftijd van 2 jaar en 9 maanden inventariseren we of je gebruik wilt gaan maken van de bso. Je ontvangt dan een inschrijfformulier voor buitenschoolse opvang.

 • Hoe kan ik mijn inschrijving wijzigen?

  Wil je een wijziging doorgeven? Neem dan contact op met onze afdeling Kindplanning, zij helpen je graag verder. Bel naar ons Servicebureau via 0317-412010 of stuur een mail.