Hier hoef je niet aan te denken

Onze tarieven zijn inclusief:

Bij Kinderopvang Wageningen vinden we het belangrijk dat je optimaal gebruik kunt maken van onze service, maar dat je kindje wel de vertrouwde producten van thuis kan gebruiken. Luiers, gezonde voeding en leuke, leerzame uitstapjes zijn bij de prijs inbegrepen. Flesvoeding en vertrouwde dingen zoals een knuffeltje of een fopspeen breng je van thuis mee.

Onze tarieven zijn inclusief wegwerpluiers - Kinderopvang Wageningen Inclusief

Wegwerpluiers

Breng je je kindje naar de opvang? Dan hoef je geen luiers, billendoekjes en verzorgingsproducten mee te geven. Wij gebruiken alleen wegwerpluiers. Mocht je hierin speciale wensen hebben, dan kun je dit in overleg met de groepsleiding van thuis meebrengen.

Gezonde kinderopvang vinden we belangrijk - Kinderopvang Wageningen Inclusief

Gezonde voeding

We werken met ons voedingsbeleid dat gebaseerd is op de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Dagelijks is er een gevarieerd aanbod aan fruit, groenten en gezond broodbeleg. Lees hier meer over gezonde kinderopvang en ons voedingsbeleid.

Onze tarieven zijn inclusief leuke activiteiten en uitstapjes - Kinderopvang Wageningen Inclusief

Uitstapjes en activiteiten

Regelmatig organiseren we leuke uitstapjes en activiteiten voor alle leeftijden. Dat doen we tijdens schoolweken, maar ook in vakanties. De buitenschoolse opvang heeft altijd een gevarieerd en uitdagend vakantieprogramma.

Bereken eenvoudig je maandelijkse kosten

Rekentool kinderopvang

Wil je weten wat kinderopvang jou netto gaat kosten? Onze rekentool geeft je snel een beeld hoeveel je maandelijks gaat betalen voor kinderopvang en hoeveel je van de overheid terug krijgt aan kinderopvangtoeslag.Bekijk onze tarievenwijzer

Tarieven 2024

Ben je op zoek naar een overzicht van alle tarieven van Kinderopvang Wageningen? In onze tarievenwijzer vind je alle tarieven van onze verschillende opvangsoorten en kinderopvang pakketten.

Bekijk tarievenwijzer

Meer weten over onze voorwaarden? Bekijk onze algemene voorwaarden

Veelgestelde vragen

 • Wanneer ontvang ik een factuur?

  Je ontvangt maandelijks, voorafgaand aan de opvangmaand, een factuur van de opvangkosten. De Belastingdienst betaalt kinderopvangtoeslag ook voorafgaand aan de opvangmaand uit. Voor flexibele opvangvormen ontvang je de factuur achteraf, omdat dan de werkelijk afgenomen uren bekend zijn. Indien je kiest voor automatische incasso wordt het factuurbedrag op de eerste dag van de maand afgeschreven, tenzij deze dag op een feestdag of het weekend valt. Dan wordt het bedrag de eerstvolgende werkdag ervoor afgeschreven.

 • Wanneer ontvang ik mijn jaaropgave kinderopvang?

  De jaaropgave kinderopvang ontvang je begin februari.

 • Hoe kan ik kinderopvangtoeslag aanvragen?

  Je kunt als ouder zelf kinderopvangtoeslag aanvragen. Ga hiervoor naar de website www.toeslagen.nl. Houd hierbij de plaatsingsovereenkomst bij de hand. In deze overeenkomst staan gegevens die je nodig hebt bij de aanvraag. De overeenkomst vind je in de Ouderapp.

 • Wat is een LRK-nummer en waar vind ik het?

  Iedere kinderopvanglocatie is geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) en heeft een uniek registratienummer. Het LRK-nummer is te vinden op de plaatsingsovereenkomst die je van ons ontvangt en op iedere locatiepagina op onze website.

 • Ik kan een dag of dagdeel geen gebruik maken van de opvang. Wat nu?

  Het kan voorkomen dat je een dag of dagdeel geen gebruik kunt maken van onze opvang. Bij Kinderopvang Wageningen werken we met ruildagen. In onze Ouderapp lees je meer over de spelregels rondom ruildagen. Je krijgt toegang tot de Ouderapp als de plaatsingsovereenkomst definitief is.

 • Wat zijn de tarieven van spelenderwijs-opvang?

  Arrangementen spelenderwijs

  Er zijn 4 verschillende arrangementen mogelijk, afhankelijk van het feit of je kind een VVE-verwijzing heeft en of je al dan niet in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag.

  WEL een VVE-verwijzing GEEN VVE-verwijzing
  GEEN recht op kinderopvangtoeslag Arrangement 1 Arrangement 3
  WEL recht op kinderopvangtoeslag Arrangement 2 Arrangement 4

  Bij de arrangementen 1 en 3 wordt de spelenderwijs-plaats gesubsidieerd door de gemeente Wageningen. Je betaalt voor de plaats een inkomensafhankelijke ouderbijdrage. Kom je in aanmerking voor deze subsidie? Neem dan contact op met afdeling Kindplanning.

  Bij de arrangementen 2 en 4 kun je in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de kosten via de kinderopvangtoeslag.

Kinderopvangtoeslag

Werkende en studerende ouders komen bij de Belastingdienst in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten voor kinderopvang. Meer informatie over kinderopvangtoeslag vind je hier. Alle informatie die je nodig hebt voor de aanvraag van kinderopvangtoeslag, vind je op de plaatsingsovereenkomst. Tip! Download de app ‘Kinderopvangtoeslag’ van de Belastingdienst om je toeslagen jaarlijks te bekijken en wijzigen.

Kosten per opvangsoort

Wat de kosten zijn van je gewenste opvangsoort is afhankelijk van het pakket dat je bij ons afneemt. Op de pagina van het kinderdagverblijf, peuteropvang en buitenschoolse opvang kun je vinden welke pakketten er mogelijk zijn. De netto-kosten zijn afhankelijk van je situatie. Je inkomen en werksituatie bepalen welk deel van het maandbedrag je zelf moet betalen en hoeveel je terugkrijgt via kinderopvangtoeslag of een gemeentelijke subsidie.

Rondleiding aanvragen

Rondleiding aanvragen

Je kind inschrijven

Inschrijven