Gezonde kinderopvang

Een gezonde start voor ieder kind

Een gezonde start begint bij een gezonde omgeving en een gezonde leefstijl. Kinderen hebben een goed voorbeeld nodig om gezond groot te worden. Onze pedagogisch medewerkers zorgen voor een gevarieerd aanbod aan groenten, fruit en tussendoortjes, eten pedagogisch mee met alle maaltijden en organiseren voldoende beweegactiviteiten.

Schijf van vijf

Gezonde voeding op de opvang

Voeding is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Maar wat is nu eigenlijk gezonde voeding en hoe passen we dat toe op de groep? Drie keer per dag hebben we een gezond eet en drink moment op het kinderdagverblijf. Kinderen halen hun energie en vitaminen uit groenten, fruit en een gezonde broodmaaltijd tussen de middag. Zo kunnen ze iedere dag heerlijk op ontdekking gaan en zich spelenderwijs ontwikkelen.

Bekijk ons voedingsbeleid
Samen aan tafel eten met gezonde producten - Kinderopvang Wageningen
Groente en fruit

Lekker bij iedere maaltijd

We laten kinderen regelmatig kennismaken met verschillende soorten groente en fruit van het seizoen. In de ochtend, middag en bij de broodmaaltijd zijn er allerlei groenten aanwezig, zoals paprika, komkommer, tomaatjes, avocado. Zowel op het kinderdagverblijf als de buitenschoolse opvang maken we regelmatig soep met de kinderen, eten eens een keer volkorenpasta of koken we een eitje.

Nieuwe groenten en fruit ontdekken - Kinderopvang Wageningen

Energieboost na schooltijd

Gezonde tussendoortjes op de bso

Er is ook ruimte voor een tussendoortje als kinderen na een intensieve schooldag op de bso komen. Naast het aanbod van groente en fruit, behoren ook volkoren knäckebröd, maiswafels, noten, yoghurt of een smoothie tot de mogelijkheden. En ook bij de bso koken we verse groenten bij de middagkring, naast het aanbod van het fruit en rauwe groentesoorten. Ons motto hier is vooral veel variatie aanbieden, zodat ook kinderen op de bso ervaren dat gezond ook heel divers kan zijn.

Prikkelende activiteiten en vrij spel

Kinderen hebben beweging nodig om hun energie kwijt te kunnen en lekker in hun vel te zitten. Daarom organiseren we allerlei beweegspelletjes en is er ook ruimte om te rennen, klimmen, fietsen, met zand spelen of bouwen met blokken. Pedagogisch medewerkers zijn altijd in de buurt, spelen mee en kijken wat kinderen nodig hebben. Zo ontstaat er iedere dag een mooie verdeling tussen een activiteiten en vrij spel. Bewegen kan altijd, zowel binnen als buiten! Want ook de natuur helpt mee aan een gezonde mindset.

Meer dan gezond eten en bewegen

Naast gezonde voeding en bewegen staan we in onze trainingen ook uitgebreid stil bij risicovol spel, het gebruik van multimedia, maar zeker ook verantwoord omgaan met de zon en kinderen, seksuele ontwikkeling bij kinderen en het betrekken van ouders bij een Gezonde Start. Bijvoorbeeld door het organiseren van ouderavonden waarin er verschillende thema’s aan bod komen.

Rondleiding aanvragen

Rondleiding aanvragen

Je kind inschrijven

Inschrijven