Op het kinderdagverblijf

Groeien in je eigen tempo

Al van kleins af aan kunnen kinderen bij ons terecht op het kinderdagverblijf. We kijken naar wat kinderen nodig hebben, zodat ze zich in hun eigen tempo, spelenderwijs en in een vertrouwde omgeving ontwikkelen. Voor de allerkleinste volgen we het ritme van thuis. Langzaamaan volgen we steeds met de groep een vast dagritme en organiseren activiteiten, passend bij iedere leeftijd, om de ontwikkeling te stimuleren.

Pedagogische visie

Aandacht en vertrouwde gezichten

We zorgen ervoor dat kinderen zich snel thuis voelen bij ons. Dat is heel belangrijk voor een goede ontwikkeling. Kinderen krijgen alle liefde, vertrouwen en persoonlijke aandacht van onze medewerkers. We zien ieder kind en luisteren met volle aandacht naar hun verhalen. Op de groep werken er zoveel mogelijk dezelfde medewerkers, zodat kinderen kunnen vertrouwen op de volwassenen om zich heen en weten dat er altijd iemand in de buurt is.

Bekijk onze visie
Op het kinderdagbverblijf werken we met vaste gezichten - Kinderopvang Wageningen
Spelenderwijs ontwikkelen

Ontdekken, spelen en groeien

Spelen is de allerbelangrijkste manier waarop kinderen in hun eigen tempo de wereld om zich heen ontdekken. Op het kinderdagverblijf werken we met een vast dagritme, bijvoorbeeld voor eten en drinken, buiten spelen en zingen in de kring.  Kinderen hebben ook inbreng in dit programma. De pedagogisch medewerkers duiken in de belevingswereld van kinderen, voelen aan wat er leeft op de groep en passen daar de activiteiten op aan.

Onze ruimtes zijn prikkelend ingericht en nodigen uit tot spel - Kinderopvang Wageningen

Een gezonde start voor ieder kind

Gezonde kinderopvang

Elk kind verdient een gezonde start. Kinderopvang Wageningen besteedt veel aandacht aan de betekenis van gezonde kinderopvang voor kinderen. We vinden bijvoorbeeld dat gezonde voeding en beweging bijdraagt aan de groei van het kind. We werken met een voedingsbeleid en volgen daarin de adviezen van het Voedingscentrum. Ook zorgen we voor voldoende beweging met activiteiten die aangepast zijn aan de leeftijd.

Meer over gezonde kinderopvang

Onze locaties met een kinderdagverblijf

Verspreid over heel Wageningen hebben we verschillende locaties met een kinderdagverblijf. Iedere locatie heeft zijn eigen unieke eigenschappen, maar ze hebben allemaal ruime, lichte groepsruimtes en een fijne ontdektuin. Neem een kijkje bij onze locaties en kom erachter welke het beste bij je wensen aansluit.

Bekijk onze locaties

Tarieven kinderdagverblijf

Gebruik onze rekentool

Als je overweegt om gebruik te maken van kinderopvang op het kinderdagverblijf bij Kinderopvang Wageningen, is het prettig om te weten wat je gaat betalen. Met onze rekentool krijg je snel en eenvoudig inzicht in je maandelijkse kosten. Ook kun je direct zien wat je van de Belastingdienst terugkrijgt. Deze rekentool is niet bedoeld om ons pakketaanbod en actuele opvangmogelijkheden te bekijken.

Naar de rekentool

Prikkelt de nieuwsgierigheid

Een inspirerende ruimte

Al onze kinderdagverblijven hebben een mooie binnen- en buitenruimte, waar kinderen van elke leeftijd worden uitgedaagd om te spelen. Ieder kind krijgt de ruimte om zijn eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen, maar ook zijn eigen grenzen leert kennen. Alle ruimtes zijn afgestemd op de leeftijd en hebben een gezellige en huiselijke uitstraling.

Samen spelen en ontdekken op het kinderdagverblijf - Kinderopvang Wageningen
Peuteropvang

Opvang voor je peuter

Naast verticale groepen van 0 tot 4 jaar, hebben we op het kinderdagverblijf ook horizontale groepen voor peuters van 2 tot 4 jaar. Hier kunnen peuters hele dagen bij ons komen spelen en bereiden we ze voor op de basisschool. We hebben ook spelenderwijs-groepen waar we halve dagopvang voor peuters bieden tijdens schoolweken. Meer informatie over spelenderwijs halve dagopvang lees je op de pagina Peuteropvang.

Meer over peuteropvang
Zelf een boekje lezen op het kinderdagverblijf - Kinderopvang Wageningen

Veelgestelde vragen over het kinderdagverblijf

 • Hoe werkt wennen op het kinderdagverblijf?

  Bij Kinderopvang Wageningen vinden we het belangrijk dat kinderen eerst wennen op de groep. Tijdens de wenmomenten is er aandacht voor het wennen aan de nieuwe omgeving, de pedagogisch medewerkers, de andere kinderen, het dagritme en de sfeer op de groep. Ná de ingangsdatum van het contract starten kinderen altijd met twee dagdelen wennen op de groep. Het volledige wenbeleid van Kinderopvang Wageningen is terug te vinden in de Ouderapp.

 • Welke opvangmogelijkheden zijn er?

  Op onze locaties met een kinderdagverblijf werken we voornamelijk met een 52-wekenpakket, waarbij je het hele jaar door, ook tijdens schoolvakanties, gegarandeerd opvang hebt op je vaste contractdagen.

  Halve dagopvang

  Halve dagopvang is mogelijk op enkele locaties en op onze Spelenderwijs-groepen, waar peuters van 2 tot 4 jaar halve ochtenden kunnen komen spelen. Op een aantal locaties met een kinderdagverblijf is ook halve dagopvang mogelijk. Vraag ernaar bij onze afdeling Kindplanning.

 • Hoe ziet een dag op het kinderdagverblijf eruit?

  Als de papa’s en mama’s zijn uitgezwaaid, kan het spelen en ontdekken beginnen. Er is een vaste dagindeling voor eten, drinken en slapen. We werken themagericht, duiken in de belevingswereld van de kinderen op de groep en passen daar de activiteiten op aan. We knutselen, zingen, lezen en spelen spelletjes. Natuurlijk is er ook volop ruimte om vrij te spelen, want door te spelen ontwikkelt een kind zich het beste. We zijn ook veel buiten te vinden. Lekker buiten spelen in de tuin of een wandeling maken naar de eendjes of de speeltuin.

 • Wat is het verschil tussen een horizontale en verticale groep?

  Op het kinderdagverblijf zijn er verschillende groepen. Er zijn horizontale groepen voor alleen baby’s van 0-2 jaar of alleen peuters van 2-4 jaar. Maar we hebben ook locaties met verticale groepen, waar kinderen van 0 tot 4 jaar samen in een groep zitten. Beide groepsvormen hebben hun voordelen. In horizontale groepen zit je kind samen met leeftijdsgenootjes, maar wissel je om 2-jarige leeftijd van groep en van medewerker. In een verticale groep leren jonge kinderen van oudere kinderen en helpen oudere kinderen de kleintjes. Je blijft er vier jaar lang in dezelfde groep met dezelfde medewerkers.

 • Vanaf welke leeftijd mag mijn kind naar het kinderdagverblijf?

  Kinderen van 0 tot 4 jaar kunnen bij ons terecht op één van onze locaties met kinderdagverblijf. Je baby is bij ons van harte welkom als hij of zij 10 weken oud is. Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen.

 • Kan ik mijn kind ook extra brengen?

  Mocht je incidenteel een extra dag(deel) opvang nodig hebben, dan kun je dit via de Ouderapp aanvragen. De locatiemanager beoordeelt of een extra dag(deel) op een gewenste datum mogelijk is. Daarbij wordt gekeken naar drie criteria: de groepssamenstelling, het kindaantal van de groep en het aantal beschikbare medewerkers.

Altijd op de hoogte met de Ouderapp

Je bent als ouder natuurlijk heel nieuwsgierig hoe het allemaal gaat op het kinderdagverblijf. Via onze Ouderapp houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen die je kind doormaakt op de opvang. Dat doen we door een leuke foto en dagboekverhaaltje met je te delen, zodat je een goed beeld krijgt van een dag op de opvang.

Doorstroom naar de bso

Rond de derde verjaardag van je kind inventariseren we of je gebruik wilt maken van de bso en ontvang je bijbehorend inschrijfformulier. Naar welke bso je kind gaat is afhankelijk van de basisschool. Meer informatie over buitenschoolse opvang vind je hier.

Rondleiding aanvragen

Rondleiding aanvragen

Je kind inschrijven

Inschrijven