Hier ontdekt je peuter de wereld

Samen spelen, leren en ontdekken

Voor peuters bieden we talloze manieren om zich te ontwikkelen én plezier te hebben. Onze binnenruimtes stimuleren de nieuwsgierigheid. Zo zijn alle meubels op kindhoogte geplaatst en zijn er allerlei hoeken ingericht die de fantasie prikkelen, zoals een huishoek, bouwhoek en leeshoek. Dagelijks bieden we allerlei rijke spelactiviteiten, waarmee we kinderen vooruit helpen in hun ontwikkeling.

Hele dagopvang

Dagopvang op het kinderdagverblijf

Op het kinderdagverblijf bieden we voornamelijk hele dagopvang, waar peuters de hele dag bij ons kunnen komen spelen. We werken met horizontale en verticale groepen. In een verticale groep zitten kinderen van 0-4 jaar bij elkaar. In een horizontale groep zitten peuters van 2-4 jaar samen. Tijdens schoolweken werken we met de methode Startblokken, een VVE-programma waarbij we kinderen voorbereiden op de basisschool.

Lees meer
Dagopvang op het kinderdagverblijf - Kinderopvang Wageningen
Halve dagopvang

Spelenderwijs: halve dagen spelen tijdens schoolweken

Er zijn locaties waar peuters van 2 tot 4 jaar tijdens schoolweken kunnen komen spelen. We noemen dit onze spelenderwijs-groepen. Op deze groepen bieden we alleen halve dagopvang in de ochtenden. Ook hier staat spel en plezier voorop, zodat we de kinderen telkens weer stimuleren in hun ontwikkeling. Op deze groepen werken we ook met de Startblokken-methode. Dit ondersteunt de ontwikkeling en bereidt kinderen voor op de basisschool.

Bekijk spelenderwijs-locaties
Spelenderwijs peuteropvang bij Kinderopvang Wageningen

Onze locaties met peuteropvang

Peuters kunnen bij ons terecht op onze kinderdagverblijven en spelenderwijs-groepen. Iedere locatie heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Welke locatie je aanspreekt is afhankelijk van je wensen, zoals de voorkeur voor dagopvang of halve dagen. Bekijk onze locaties en ontdek welke locatie het beste aansluit bij jouw wensen. Plan gerust een rondleiding, we laten je graag de locatie zien.

Bekijk onze locaties

Tarieven peuteropvang

Gebruik onze rekentool

Als je overweegt om gebruik te maken van peuteropvang bij Kinderopvang Wageningen, is het prettig om te weten wat je gaat betalen. Met onze rekentool krijg je snel en eenvoudig inzicht in je maandelijkse kosten. Ook kun je direct zien wat je van de Belastingdienst terugkrijgt.

Naar de rekentool

Spelen, leren en ontdekken

Een dag op de peuteropvang

Al spelend ontdekken peuters de wereld. Spelen is namelijk dé manier om sociaal contact aan te gaan. Zo leren kinderen samen spelen, samenwerken en zich inleven in anderen. Onze ruimtes nodigen uit tot spel en onze pedagogisch medewerkers stimuleren sociaal contact door verschillende activiteiten te organiseren. We dekken de tafel met elkaar, verkleden ons in de huishoek en spelen samen buiten. Bij het samenstellen van het dagprogramma luisteren we naar ieders inbreng, waardoor ieder kind zich gewaardeerd en gehoord voelt.

Bekijk onze visie
Peuter samen de tafel dekken - Kinderopvang Wageningen
Voorbereiding op de basisschool

Voor- en vroegschoolse educatie

Op iedere peutergroep, spelenderwijs-groep en peuteropvang op het kinderdagverblijf, werken we tijdens schoolweken met de Startblokken-methode, een VVE-programma wat de kindontwikkeling ondersteund. Door middel van extra begeleiding en een speciaal programma helpen we kinderen belangrijke vaardigheden te ontwikkelen. Bijvoorbeeld rekenen, taal en sociale vaardigheden. Dat doen we middel van het werken met thema’s en activiteiten die meestal gebaseerd zijn op wat er speelt op de groep of verhalen die meegenomen worden vanuit huis. Onze pedagogisch medewerkers op de peutergroepen zijn VVE-gediplomeerd en hebben alle kennis en ervaring om jouw kindje te begeleiden.

Kinderopvang - 0 tot 4 jaar - Kinderopvang Wageningen

Veelgestelde vragen over peuteropvang

 • Hoe werkt peuteropvang?

  Peuteropvang op het kinderdagverblijf biedt 52 weken per jaar opvang aan peuters van 2 tot 4 jaar. Onze Spelenderwijs-groepen bieden 40 weken per jaar opvang en zijn tijdens vakantieweken gesloten.

  Als ouders heb je de mogelijkheid om kinderopvangtoeslag aan te vragen. Mogelijk heb je recht op kinderopvangtoeslag als tegemoetkoming voor de opvangkosten. In andere gevallen kan het mogelijk zijn dat er gebruik kan worden gemaakt van gemeentelijke subsidie.

  Bekijk onze locaties met peuteropvang op het kinderdagverblijf of halve dagopvang op onze Spelenderwijs-groepen.

 • Wat zijn de kosten van peuteropvang?

  Er bestaan twee soorten tegemoetkoming in kosten voor peuteropvang: je ontvangt kinderopvang toeslag of je ontvangt gemeentelijke subsidie. Een groot gedeelte van peuteropvang betaalt de overheid voor jou. Wat je zelf moet betalen is afhankelijk van je inkomen. Lees hier meer over kosten en tarieven en gebruik onze rekentool.

  Kinderopvang toeslag

  Als je (beide) werkt of studeert, heb je recht op kinderopvangtoeslag. Voor meer informatie over kinderopvangtoeslag of het aanvragen van kinderopvangtoeslag kun je terecht op www.toeslagen.nl. Je kunt de kosten van peuteropvang alvast berekenen met onze rekentool.

  Gemeentelijke subsidie

  Heb je geen recht op kinderopvangtoeslag, dan is het mogelijk dat je recht hebt op gemeentelijke subsidie voor peuteropvang. Gemeentelijke subsidie dekt een groot gedeelte van de kosten. Kom je in aanmerking voor gemeentelijke subsidie? Neem dan contact op met afdeling Kindplanning. Wij zullen de subsidieaanvraag voor je verzorgen.

  VVE-indicatie

  Het consultatiebureau kan een VVE-indicatie toekennen. Heeft je kind een VVE-indicatie, dan mag je kind twee dagdelen extra bij ons komen spelen. Vanaf 2,5 jaar mag je kind drie dagdelen komen en 12 weken voor de vierde verjaardag komt daar nog een vierde dagdeel bij.

 • Wat is het verschil tussen het kinderdagverblijf en spelenderwijs peuteropvang?

  Zowel op ons kinderdagverblijf als op onze spelenderwijs-groepen bieden we kinderopvang voor peuters van 2-4 jaar.

  Kinderdagverblijf

  Op het kinderdagverblijf bieden we voornamelijk hele dagopvang, waar peuters de hele dag bij ons kunnen komen spelen. We werken er met horizontale en verticale groepen. In een verticale groep zitten kinderen van 0-4 jaar bij elkaar. In een horizontale groep zitten peuters van 2-4 jaar samen. Tijdens schoolweken werken we met de Startblokken-methode, een VVE-programma waarbij we kinderen voorbereiden op de basisschool.

  Spelenderwijs

  Voor peuters zijn er bij Kinderopvang Wageningen ook drie spelenderwijs-groepen. Op deze groepen bieden we alleen halve dagopvang tijdens schoolweken en werken we ook met de Startblokken-methode. Tijdens schoolvakanties zijn spelenderwijs-groepen gesloten.

 • Mag mijn kind komen wennen op de groep?

  Bij Kinderopvang Wageningen vinden we het belangrijk dat kinderen eerst wennen op de groep. Tijdens de wenmomenten is er aandacht voor het wennen aan de nieuwe omgeving, de pedagogisch medewerkers, de andere kinderen, het dagritme en de sfeer op de groep. Bij de spelenderwijs-groepen starten kinderen na de ingangsdatum van het contract altijd met twee keer een wen-ochtend op de groep. Het volledige wenbeleid van Kinderopvang Wageningen is terug te vinden in de Ouderapp.

Rondleiding aanvragen

Rondleiding aanvragen

Je kind inschrijven

Inschrijven