Werken bij Kinderopvang Wageningen

 • Ik ben nog niet klaar met mijn hbo-opleiding, kan ik alvast bij jullie werken?

  Als je een hbo-opleiding volgt die kwalificeert voor de kinderopvang, kun je op de bso aan de slag als je 50% van het totaal aantal studiepunten hebt. Met 75% kun je op de dagopvang en bso aan het werk.

 • Ik wil graag stagelopen bij Kinderopvang Wageningen. Kan dit?

  Stagiairs en stagiaires zijn bij ons van harte welkom! We hebben verschillende mogelijkheden op zowel mbo- als hbo-niveau.  Lees hier meer over de mogelijkheden.

 • Kan ik een open sollicitatie versturen?

  We hebben altijd een algemene vacature openstaan voor de functie van pedagogisch medewerker. Hebben we geen vacature openstaan die volledig voldoet aan jouw wensen, maar wil je wel solliciteren op zo’n functie, reageer dan op deze algemene vacature en we kijken samen welke mogelijkheden er zijn. Het versturen van een open sollicitatie voor andere functies is helaas niet mogelijk. Uiteraard mag je altijd contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

 • Wat zijn de arbeidsvoorwaarden?

  Bij Kinderopvang Wageningen heerst een informele, collegiale sfeer waar medewerkers met trots werken. Naast de uitdagende functie bieden we je goede arbeidsvoorwaarden, onder andere:

  • Een functie in een Great Place to Work omgeving, wat inhoudt dat aandacht en vertrouwen voor de medewerker centraal staat zodat iedereen het maximale uit zichzelf kan halen;
  • In overleg bekijken we hoeveel uren je bij ons op de groep kunt staan en op welke dagen. Dit betekent dat je een vaste aanstelling voor een jaar aangeboden krijgt met daarbij een vast aantal uren.
  • Werken voor een mensgerichte organisatie. Bij ons mag je jezelf zijn. Stimuleren we jouw talent. Denk daarbij aan een jaarlijkse studiemiddag, workshops, interessante werkgroepen, teamuitjes en een spetterend jaarlijks personeelsfeest.
  • Professionele en persoonlijke ontwikkeling. Hier krijg je begeleiding van onze coaches en ervaren collega’s. Ook zorgen we dat je altijd op de hoogte bent van de laatste pedagogische ontwikkelingen.
  • De functie Pedagogisch Medewerker is ingeschaald in schaal 6 volgens de Cao Kinderopvang.
  • Bijna 6 weken vakantie, een fietsplan, 8% vakantietoeslag en 3% gegarandeerde eindejaarsuitkering.
 • Wat ga ik verdienen in de kinderopvang?

  De functie Pedagogisch Medewerker is ingeschaald in schaal 6 volgens de Cao Kinderopvang. De Cao is te vinden op de website www.kinderopvang-werkt.nl.

 • Mijn diploma kwalificeert alleen voor werken op de BSO. Welke (aanvullende) opleiding moet ik volgen om ook op het kinderdagverblijf te mogen werken?

  Dit is afhankelijk van jouw vooropleiding. De (aanvullende) opleiding kan variëren van een 60-urige cursus tot aan een MBO opleiding. Wil je weten wat er in jouw geval nodig is, kijk op www.kinderopvang-werkt.nl of neem rechtstreeks contact met hen op door te bellen naar 085-1051850.

 • Stage

 • Hoeveel stageplekken zijn er beschikbaar?

  We zijn op het moment druk met het creëren en ontwikkelen van goede en leerzame stageplekken. We kunnen hierdoor steeds meer plekken aanbieden. Er is veel interesse, dus we vragen altijd contact met ons op te nemen wanneer je wil weten of we nog een plek voor jou beschikbaar hebben.

 • Wat voor stagevergoeding krijg ik?

  Jouw stagevergoeding wordt conform cao bepaald. Je kan de cao hier vinden en de voorwaarden rondom stagevergoedingen onder 9.7.

 • Waar moet ik zijn om te vragen of er een stageplek beschikbaar is?

  Bij interesse of vragen over stageplekken mag je mailen naar werkenbij@kinderopvang-wageningen.nl of neem contact op met onze HR-medewerker Aniek Lucas door te bellen naar 0317-412010 of te appen naar 06-10027711.

 • Welke opleiding moet ik volgen om stage bij jullie te kunnen lopen?

  Via de diplomachecker kan je controleren of jouw opleiding na afronding kwalificeert om in de kinderopvang te kunnen werken. Dit zijn de opleidingen waarvoor wij stageplekken aan kunnen bieden.

 • Hoe solliciteer ik voor een stageplek?

  Mail je cv en stage-informatie naar: werkenbij@kinderopvang-wageningen.nl. Benoem duidelijk welke opleiding je volgt, voor welke periode en dagen je een stageplek zoekt en eventueel andere belangrijke informatie die wij moeten weten om voor jou een geschikte stageplek te zoeken.

 • BBL

 • Hoeveel uur krijg ik op contract als BBL’er?

  Bij een plek op een kinderdagverblijf ga je minimaal 20 uur werken. Bij een plek in de buitenschoolse opvang ga je minimaal 12 uur werken.

 • Wat is mijn salaris als BBL’er?

  Je ontvangt een salaris op basis van schaal 5, trede 7 (conform cao). Dit betekent een startsalaris van € 2.071,- o.b.v. 36 uur. Elk jaar maak jij een stapje en daar zal jouw salaris op aangepast worden.

 • Bieden jullie een opleiding aan of moet ik dit zelf regelen?

  Vooralsnog hebben wij geen vaste samenwerkingen met scholen. Wij vragen jou zelf je opleiding te regelen. Wij zorgen voor een fijne en leerzame werkplek met de juiste begeleiding. We zijn de mogelijkheden tot tegemoetkoming van studiekosten aan het onderzoeken. Wanneer we met elkaar in gesprek zijn, kunnen we hier afspraken over maken.

 • Worden de kosten voor mijn BBL-opleiding vergoed?

  Wij zijn de mogelijkheden tot tegemoetkoming van studiekosten aan het onderzoeken. Wanneer we met elkaar in gesprek zijn, kunnen we hier afspraken over maken.

 • Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

  Wij vragen jou om zoveel mogelijk informatie over jezelf en over jouw opleiding in je sollicitatie te vermelden. Na het ontvangen van jouw sollicitatie gaan wij kijken of er een passende plek voor jou is binnen Kinderopvang Wageningen. Wanneer deze er is zal er een kennismakingsgesprek ingepland worden en aan de hand daarvan plannen we een meedraai-dag in. Hierna worden er afspraken gemaakt over de invulling van jouw BBL-traject en hoe je arbeidsovereenkomst eruit komt te zien.

 • Bij welke locatie kan ik bij BBL-traject volgen?

  Wanneer jij hebt gesolliciteerd voor een BBL-plek bij Kinderopvang Wageningen gaan wij kijken of er een beschikbare plek is. Onze organisatie bestaat uit 14 locaties, afhankelijk van de beschikbare plek(ken) krijg jij op één van deze locaties een plek.

Staat je vraag er niet tussen?

We staan voor je klaar

Heb je een andere vraag? We helpen je graag verder met een passend antwoord of persoonlijk advies. Vul ons contactformulier in of neem telefonisch contact op met ons Servicebureau.

Neem contact op

Vacatures bekijken

Vacatures

Contact opnemen

Contact