BBL-traject bij Kinderopvang Wageningen

Binnen Kinderopvang Wageningen zijn er een aantal BBL-plekken beschikbaar. Wij bieden jou de kans om te werken én leren binnen onze organisatie. We zijn door het SBB benoemd tot een erkend leerbedrijf, wat betekent dat we met onze stageplekken de juiste kwaliteit bieden. In combinatie met de opleiding die je volgt, ontwikkel jij je bij Kinderopvang Wageningen tot Pedagogisch Medewerker.

BBL-traject

Beroeps Begeleidende Leerweg

Wij zorgen voor een fijne en leerzame werkplek met de juiste begeleiding, jij zoekt een opleiding die het beste bij jou past. Het mooiste is, Kinderopvang Wageningen betaalt je studiekosten! We gaan met elkaar een arbeidsovereenkomst aan voor een bepaalde tijd in die functie van Student Medewerker. Bij een plek op een kinderdagverblijf ga je minimaal 20 uur per week werken. Bij een plek in de buitenschoolse opvang ga je minimaal 12 uur per week werken.

Werken en leren tijdens een BBL-stage bij Kinderopvang Wageningen

Tijdens een BBL-traject word je begeleid door een stagebegeleider, veelal een medewerker van jouw locatie. Je stagebegeleider is jouw aanspreekpunt en zal je begeleiden in het traject. Je start op de groep als stagiaire (je werkt nog niet mee in de formatie) en gedurende het traject word je afhankelijk van je vorderingen, steeds vaker ook als volwaardige medewerker op de groep ingezet. Zo krijg je ruimte om voldoende ervaring op te doen en mee te kijken met je collega’s, totdat je helemaal zelfstandig een groep kan draaien. Na het succesvol afronden van je opleiding mag je aan de slag als Pedagogisch Medewerker en kan je bij Kinderopvang Wageningen aan het werk blijven.

Werken en leren tijdens een BBL-traject bij Kinderopvang Wageningen

Veelgestelde vragen over BBL

 • Bij welke locatie kan ik bij BBL-traject volgen?

  Wanneer jij hebt gesolliciteerd voor een BBL-plek bij Kinderopvang Wageningen gaan wij kijken of er een beschikbare plek is. Onze organisatie bestaat uit 14 locaties, afhankelijk van de beschikbare plek(ken) krijg jij op één van deze locaties een plek.

 • Hoe lang duurt een BBL-traject?

  Gemiddeld duurt een BBL-traject 2 tot 3 jaar. Dit is afhankelijk van de opleiding die je volgt.

 • Hoeveel uur krijg ik op contract als BBL’er?

  Bij een plek op een kinderdagverblijf ga je minimaal 20 uur werken. Bij een plek in de buitenschoolse opvang ga je minimaal 12 uur werken.

 • Waar kan ik me aanmelden voor een BBL-traject?

  Zoek je een inspirerende BBL-plek? Mail dan je cv en stage-informatie naar: werkenbij@kinderopvang-wageningen.nl of neem contact op met onze HR medewerker Aniek Lucas door te bellen naar 0317-412010 of te appen naar 06-10027711.

 • Wat is mijn salaris als BBL’er?

  Je ontvangt een salaris op basis van schaal 5, trede 7 (conform cao). Dit betekent een startsalaris van € 2.071,- o.b.v. 36 uur. Elk jaar maak jij een stapje en daar zal jouw salaris op aangepast worden.

 • Worden de kosten voor mijn BBL-opleiding vergoed?

  Wij zijn de mogelijkheden tot tegemoetkoming van studiekosten aan het onderzoeken. Wanneer we met elkaar in gesprek zijn, kunnen we hier afspraken over maken.

 • Welke opleiding kun je afronden?

  De meest voorkomende opleidingen om in de kinderopvang te kunnen werken zijn Pedagogisch medewerker kinderopvang (niveau 3) en Gespecialiseerd pedagogisch medewerker (niveau 4). Via de diplomachecker kan je controleren of jouw opleiding na afronding kwalificeert om in de kinderopvang te kunnen werken.

 • Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

  Wij vragen jou om zoveel mogelijk informatie over jezelf en over jouw opleiding in je sollicitatie te vermelden. Na het ontvangen van jouw sollicitatie gaan wij kijken of er een passende plek voor jou is binnen Kinderopvang Wageningen. Wanneer deze er is zal er een kennismakingsgesprek ingepland worden en aan de hand daarvan plannen we een meedraai-dag in. Hierna worden er afspraken gemaakt over de invulling van jouw BBL-traject en hoe je arbeidsovereenkomst eruit komt te zien.

 • Bieden jullie een opleiding aan of moet ik dit zelf regelen?

  Vooralsnog hebben wij geen vaste samenwerkingen met scholen. Wij vragen jou zelf je opleiding te regelen. Wij zorgen voor een fijne en leerzame werkplek met de juiste begeleiding. We zijn de mogelijkheden tot tegemoetkoming van studiekosten aan het onderzoeken. Wanneer we met elkaar in gesprek zijn, kunnen we hier afspraken over maken.

Bekijk vacatures

Bekijk vacatures

Contact opnemen

Contact opnemen