Kleine Wereld

Type dagopvang

 • Buitenschoolse opvang
 • Spelenderwijs

Schoolkoppelingen

 • OBS de Wereld
 • Vrije School de Zwaneridder

Contactgegevens

 • Schaepmanstraat 163
  6702 AV Wageningen
Locatie Kleine Wereld - Kinderopvang Wageningen

Kleinschalige opvang

Kindercentrum De Kleine Wereld is gevestigd in een dependance van OBS de Wereld. We zijn een kleinschalige locatie met spelenderwijs en bso opvang. Onze spelenderwijs-groep De Kleine Wereld biedt opvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar, die in de ochtend welkom zijn om te komen spelen. Deze groep is 40 weken per jaar geopend en is tijdens schoolvakanties gesloten. Ook bieden we buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 tot 10 jaar op onze groep De Grote Wereld.

De locatie heeft ruime, lichte groepsruimtes. Er zijn verschillende speelhoeken ingericht, waarin alle ontwikkelingsgebieden aan bod komen, zoals een huishoek, een leeshoek en een bouwhoek. Ook voor de buitenschoolse opvang bieden we volop uitdaging en leuke activiteiten. In onze heerlijke tuin kunnen kinderen naar hartenlust spelen. We hebben een zandbak om te graven of taartjes in te bakken, een houten speelhuis en een speeltoestel met glijbaan. Ook zijn er enkele fruitbomen.

Spelenderwijs-groep De Kleine Wereld

Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

Op spelenderwijs-groep De Kleine Wereld bieden we Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE). Door middel van extra begeleiding en een speciaal programma helpen we kinderen belangrijke vaardigheden te ontwikkelen. Bijvoorbeeld rekenen, taal en sociale vaardigheden.

Dagprogramma en activiteiten

We hebben een vast dagritme, waarbij vaste rituelen dagelijks terugkomen. Zo eten en drinken we samen in de kring, is er veel aandacht voor lezen, zingen, taal, vieren we verjaardagen en wordt er aandacht besteed aan geboortes van broertjes en zusjes.

Buitenschoolse opvang

Na schooltijd kunnen kinderen van 4 tot 10 jaar zich uitleven op buitenschoolse opvang de Grote Wereld. Deze groep deelt de ruimte met de spelenderwijs-groep de Kleine Wereld, die alleen in de ochtend geopend is, en er wordt ook regelmatig gebruik gemaakt van de hal. De oudere kinderen hebben nog een extra ruimte met uitdagend speelgoed en spelmateriaal. In de middag hebben de kinderen op de bso alle ruimte om lekker te spelen. We bedenken samen met de kinderen het activiteitenprogramma. We spelen binnen, buiten op het schoolplein van OBS de Wereld en we zoeken regelmatig aansluiting bij activiteiten in de wijk.

Sfeerimpressie de Kleine Wereld

Krijg alvast een inkijkje bij de Kleine Wereld. Ben je geïnteresseerd in deze locatie? Vraag een rondleiding aan of schrijf je kind vrijblijvend in.

Jouw aanspreekpunt

Locatiemanager

Linda Jochemsen

“Mijn naam is Linda en ik ben de locatie manager van de Kleine Wereld. Mocht je vragen hebben die je niet op de groep kunt stellen, dan kun je daarvoor bij mij terecht. Uniek aan de Kleine Wereld is dat het een kleinschalige locatie is, waar een peutergroep voor kinderen van 2 tot 4 jaar en een bso-groep voor kinderen van 4 tot 10 jaar gevestigd zijn.”

Pedagogisch coach in opleiding

Melody-Ann Jagersma

“Mijn naam is Melody-Ann, pedagogisch coach op locatie de Kleine Wereld. Ik ondersteun pedagogisch medewerkers in hun pedagogisch handelen, zodat zij ervoor kunnen zorgen dat alle kinderen de aandacht krijgen die ze nodig hebben. Hierdoor kunnen kinderen zich in een veilige en vertrouwde omgeving ontwikkelen. Samen met de locatiemanager zorgen we voor deskundigheidsbevordering en pedagogische kwaliteit.”

Handig om te weten over de Kleine Wereld

 • Openingstijden

  Spelenderwijs

  Maandag t/m vrijdag van 8.00 – 13.00 uur tijdens schoolweken

  Buitenschoolse opvang

  • Maandag t/m vrijdag van 14:00 – 18:15 uur
  • In schoolvakanties: maandag t/m vrijdag: 7.45 – 18.15 uur
  • Voorschoolse opvang 07:30 – 08:30
  • Late opvang: 18:15 – 18.30 uur
 • Sluitingsdagen
  • Spelenderwijs-groep de Kleine Wereld is in schoolvakanties gesloten
  • De officieel erkende feestdagen (Hemelvaartsdag, Pasen, Koningsdag, Pinksteren, Kerst en Nieuwjaarsdag)
  • Onze jaarlijkse studiedag voor alle medewerkers. De datum wordt jaarlijks vastgesteld. Je krijgt hier tijdig bericht over.
 • LRK-nummer en GGD inspectierapport

  Het LRK-nummer van deze locatie is 107978441. De Kleine Wereld staat geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang. Het nummer heb je nodig als je kinderopvangtoeslag aanvraagt bij de Belastingdienst. Het meest recente GGD-rapport van deze locatie vind je ook terug op de website van het LRK.

 • Haal- en brengtijden

  Spelenderwijs

  • Brengen tussen 08.00 – 09.00 uur
  • Halen tussen 12.50 – 13.00 uur

  Buitenschoolse opvang

  • Brengen tussen 07.45 – 09.00 uur (op hele dagen)
  • Halen tussen 16.30 – 18.15 uur

Lijkt deze locatie je leuk?

Heb je interesse in deze locatie? Dan nodigen we je van harte uit om je kind in te schrijven via ons digitale inschrijfformulier. Het is ook mogelijk om een rondleiding aan te vragen om de sfeer op de locatie te proeven.

Rondleiding aanvragen Inschrijven