Buitenplaats

Type dagopvang

 • Buitenschoolse opvang

Schoolkoppelingen

 • G.J. van den Brinkschool

Contactgegevens

 • Hendrikweg 14B
  6703 AW Wageningen
Locatie Buitenplaats - Kinderopvang Wageningen

Lekker groen met veel struinmogelijkheden

De Buitenplaats biedt buitenschoolse opvang en biedt opvang voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. De Boskabouters, de groep voor de jongste kinderen, zitten in het gebouw van natuureducatiecentrum IVN. Het is een grote, lichte ruimte, met allerlei mogelijkheden voor spel en activiteiten. Vanuit de groep kun je zo de tuin inkijken en -lopen.

De Woudlopers is de groep voor de oudste kinderen. Zij hebben hun eigen ruimte in het gebouw van Salem aan de overkant van de Boskabouters. Daar zijn allerlei spellen, boeken, speelgoed en materialen speciaal voor de oudere kinderen vanaf zeven jaar.

Samen erop uit

We spelen vaak in onze eigen tuin, maar we gaan er ook regelmatig op uit. Zeker met de oudste kinderen gaan we vaak naar de speeltuin en het naastgelegen grasveld, waar allerlei speel- en spelmogelijkheden zijn. In de lente en zomer gaan we ook wel eens naar de vijver naast het Arboretum. Er blijft natuurlijk altijd voldoende ruimte om lekker zelf te spelen, binnen of buiten.

Opvangmogelijkheden in de vakantie

De Buitenplaats is tijdens schoolvakanties gesloten. Tijdens schoolvakanties organiseren wij vakantieopvang op een van de andere locaties binnen de wijk. Je wordt hierover tijdig geïnformeerd.

Sfeerimpressie van de Buitenplaats

Krijg alvast een inkijkje bij de Buitenplaats. Ben je geïnteresseerd in deze locatie? Vraag een rondleiding aan of schrijf je kind vrijblijvend in.

Jouw aanspreekpunt

Locatiemanager

Lisa Vos-Schaafstra

“Mijn naam is Lisa en ik ben locatiemanager op De Buitenplaats. Samen met een enthousiast team zorg ik voor een creatieve, leerzame en vooral gezellige omgeving voor alle kinderen van onze bso. Ouders hebben vooral contact met de groepsleiding, maar als er vragen zijn waar zij geen antwoord op hebben, kom ik in beeld. Het leukste van De Buitenplaats vind ik de mooie hoge groepsruimte en dat de locatie dicht bij mooie natuurplekken ligt. Daar maken we graag gebruik van!”

Pedagogisch coach

Margreet van Beek

“Mijn naam is Margreet en ik ben pedagogisch coach op locatie De Buitenplaats. Ik ondersteun pedagogisch medewerkers in hun pedagogisch handelen, zodat zij ervoor kunnen zorgen dat alle kinderen de aandacht krijgen die ze nodig hebben. Hierdoor kunnen kinderen zich in een veilige en vertrouwde omgeving ontwikkelen. Samen met de locatiemanager zorgen we voor deskundigheidsbevordering en pedagogische kwaliteit.”

Handig om te weten over de Buitenplaats

 • Openingstijden
  • Maandag t/m vrijdag van 14.00 – 18.15 uur
  • In schoolvakanties: maandag t/m vrijdag: 7.45 – 18.15 uur bij Pipeloi (4+) en Ons Huis (7+)
 • Sluitingsdagen
  • In schoolvakanties is de Buitenplaats gesloten. Opvang vindt in schoolvakanties plaats bij Pipeloi (4+) en Ons Huis (7+).
  • De officieel erkende feestdagen (Hemelvaartsdag, Pasen, Koningsdag, Pinksteren, Kerst en Nieuwjaarsdag)
  • Op 24 en 31 december sluiten alle locaties om 17.00 uur.
  • Onze jaarlijkse studiedag voor alle medewerkers. De datum wordt jaarlijks vastgesteld. Je krijgt hier tijdig bericht over.
 • Oudercommissie

  De Buitenplaats heeft een Lokale Oudercommissie. Lijkt het je leuk om mee te denken over de kwaliteit van onze opvang? Neem contact op met de locatiemanager voor meer informatie.

 • LRK-nummer en GGD inspectierapport

  Het LRK-nummer van deze locatie is 207543045. De Buitenplaats staat geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang. Het nummer heb je nodig als je kinderopvangtoeslag aanvraagt bij de Belastingdienst. Het meest recente GGD-rapport van deze locatie vind je ook terug op de website van het LRK.

 • Haal- en brengtijden

  Brengen tussen 7.45 – 09.00 uur (op hele dagen)
  Halen tussen 16.30 – 18.15 uur

Lijkt deze locatie je leuk?

Heb je interesse in deze locatie? Dan nodigen we van harte uit om je kind in te schrijven via ons digitale inschrijfformulier. Het is ook mogelijk om een rondleiding aan te vragen om de sfeer op locatie te proeven.

Rondleiding aanvragen Inschrijven