Buitenplaats

Type dagopvang

 • Buitenschoolse opvang

Schoolkoppelingen

 • G.J. van den Brinkschool
 • Vrije School de Zwaneridder

Contactgegevens

 • Hendrikweg 14B
  6703 AW Wageningen
Locatie Buitenplaats - Kinderopvang Wageningen

Lekker groen met veel struinmogelijkheden

De Buitenplaats biedt buitenschoolse opvang en bevindt zich onder één dak met natuureducatiecentrum IVN het Groene Wiel aan de Hendrikweg in Wageningen. De Buitenplaats biedt opvang voor kinderen van 4 tot 12 jaar. De Boskabouters zitten in het hoofdgebouw van de Buitenplaats, de Woudlopers hebben hun eigen ruimte in het gebouw van Salem aan de overkant van de Buitenplaats.

Het programma

De bso-groepen kunnen gebruik maken van materialen van natuureducatiecentrum het Groene Wiel. Door deze samenwerking ontstaat er, naast het reguliere bso-programma, een inspirerend aanbod van educatieve activiteiten in de natuur.

Gezien de geweldige mogelijkheden die de omgeving biedt maken de kinderen regelmatig gebruik van de prachtige natuur van de uiterwaarden, het trappetjesbos, en het Arboretum die op loopafstand van de bso gelegen is. Er blijft altijd voldoende ruimte om lekker zelf te spelen, binnen of buiten.

Opvangmogelijkheden in de vakantie

De Buitenplaats is tijdens schoolvakanties gesloten. Tijdens schoolvakanties organiseren wij vakantieopvang op een van de andere locaties binnen de wijk. Je wordt hierover tijdig geïnformeerd.

Sfeerimpressie van de Buitenplaats

Krijg alvast een inkijkje bij de Buitenplaats. Ben je geïnteresseerd in deze locatie? Vraag een rondleiding aan of schrijf je kind vrijblijvend in.

Jouw aanspreekpunt

Locatiemanager

Marion van Leeuwen

“Mijn naam is Marion van Leeuwen en ik ben manager van de Buitenplaats. Ouders hebben in eerste instantie vooral contact met de groepsleiding, maar als er vragen zijn waar zij geen antwoord op hebben kom ik in beeld. Het leuke van de Buitenplaats vind ik dat het in het gebouw van IVN het Groene Wiel zit en heel dicht bij mooie natuurplekken is, zoals het kleine Arboretum en het trappetjesbos. En de tuin is heerlijk rustig!”

Managementassistent

Alexandra van Rekum

“Mijn naam is Alexandra van Rekum en ik ben managementassistent van de Buitenplaats. Ik ondersteun Marion bij de dagelijkse gang van zaken en ik maak de personeelsroosters. Uniek aan de Buitenplaats is de mooie buitenruimte. Lekker beschut met mooie bomen.”

Handig om te weten over de Buitenplaats

 • Sluitingsdagen
  • In schoolvakanties is de Buitenplaats gesloten. Opvang vindt in schoolvakanties plaats bij Pipeloi (4+) en Ons Huis (7+).
  • De officieel erkende feestdagen (Hemelvaartsdag, Pasen, Koningsdag, Pinksteren, Kerst en Nieuwjaarsdag)
  • Op 24 en 31 december sluiten alle locaties om 17.00 uur.
  • Onze jaarlijkse studiedag voor alle medewerkers. De datum wordt jaarlijks vastgesteld. Je krijgt hier tijdig bericht over.
 • Oudercommissie

  De Buitenplaats heeft een Lokale Oudercommissie. Lijkt het je leuk om mee te denken over de kwaliteit van onze opvang? Neem contact op met de locatiemanager voor meer informatie.

 • LRK-nummer en GGD inspectierapport

  Het LRK-nummer van deze locatie is 207543045. De Buitenplaats staat geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang. Het nummer heb je nodig als je kinderopvangtoeslag aanvraagt bij de Belastingdienst. Het meest recente GGD-rapport van deze locatie vind je ook terug op de website van het LRK.

 • Haal- en brengtijden

  Brengen tussen 7.45 – 09.00 uur (op hele dagen)
  Halen tussen 16.30 – 18.15 uur

 • Openingstijden
  • Maandag t/m vrijdag van 12.45 – 18.15 uur
  • In schoolvakanties: maandag t/m vrijdag: 7.45 – 18.15 uur bij Pipeloi (4+) en Ons Huis (7+)

Lijkt deze locatie je leuk?

Heb je interesse in deze locatie? Dan nodigen we van harte uit om je kind in te schrijven via ons digitale inschrijfformulier. Het is ook mogelijk om een rondleiding aan te vragen om de sfeer op locatie te proeven.

Rondleiding aanvragen Inschrijven