Sport BSO de Bongerd

Type dagopvang

 • Buitenschoolse opvang

Contactgegevens

 • Bornsesteeg 2
  6708 PB Wageningen
Locatie Sport BSO - Kinderopvang Wageningen

Lekker je energie kwijt na schooltijd

De Sport BSO heeft als basis het clubhuis van atletiekvereniging Pallas, op Sportpark de Bongerd. In schoolweken zijn we open op maandag, dinsdag en donderdag. Op het clubhuis van Pallas wordt de middag gestart: wat eten en drinken, omkleden en daarna sporten. Er wordt een breed en wisselend programma van verschillende sporten en spellen aangeboden zoals tennis, hockey, basketbal, slagbal en hardlopen op de atletiekbaan. Kinderen kunnen één dag per week deelnemen aan de Sport BSO. Andere dagen en in vakanties kunnen zij terecht op de bso die aan hun school gekoppeld is.

Sport en spel locaties

We bieden zelf sporten aan, maar we werken ook samen met plaatselijke sportverenigingen. Zo kunnen we altijd gebruik maken van het grasveld achter het zwembad en we gaan ook regelmatig naar de ‘Blauwe Bergen’ in wijk Noordwest. Voor binnensporten en bij slecht weer gebruiken we een sportzaal in de buurt.

Programma

Van 16.00 tot 17.00 uur is het gezamenlijke sport-uur, waar alle kinderen aan meedoen. Om 17.00 uur keren we weer terug naar het clubhuis, waar en kinderen opgehaald worden door hun ouders. Tussen 17.00 en 18.15 uur kan er van alles gedaan worden: lezen, een spelletje doen of buitenspelen.

Vervoer naar de Sport BSO

Na schooltijd worden kinderen van 7 tot 9 jaar naar de Sport BSO gebracht door de chauffeurs van Kinderopvang Wageningen. Kinderen ouder dan 10 jaar komen, in overleg met de ouders, zelfstandig naar de Zwem BSO.

Jouw aanspreekpunt

Locatiemanager

Marion van Leeuwen

“Mijn naam is Marion en ik ben de locatiemanager van de Sport BSO. Ouders hebben in eerste instantie vooral contact met de groepsleiding, maar als er vragen zijn waar zij geen antwoord op hebben, kom ik in beeld. Het leukste aan de Sport BSO vind ik dat het in een hele sportrijke omgeving zit. Vandaaruit gaan kinderen iedere week, onder begeleiding van sportieve pedagogisch medewerkers, een andere sport of beweegactiviteit doen.”

Pedagogisch coach

Marloes Harmsen

“Ik ben Marloes, pedagogisch coach op de Sport BSO. Ik ondersteun pedagogisch medewerkers in hun pedagogisch handelen, zodat zij ervoor kunnen zorgen dat alle kinderen de aandacht krijgen die ze nodig hebben. Hierdoor kunnen kinderen zich in een veilige en vertrouwde omgeving ontwikkelen. Samen met de locatiemanager zorgen we voor deskundigheidsbevordering en pedagogische kwaliteit.”

Handig om te weten over de Sport BSO

 • Openingstijden
  • Tijdens schoolweken op maandag, dinsdag en donderdag van 14.00 – 18.15 uur.
  • Ophalen tussen 16.30 – 18.15 uur
 • Sluitingsdagen
  • Tijdens schoolvakanties gesloten
  • De officieel erkende feestdagen (Hemelvaartsdag, Pasen, Koningsdag, Pinksteren, Kerst en Nieuwjaarsdag)
  • Op 24 en 31 december sluiten alle locaties om 17.00 uur.
  • Onze jaarlijkse studiedag voor alle medewerkers. De datum wordt jaarlijks vastgesteld. Je krijgt hier tijdig bericht over.
 • Oudercommissie

  De Sport BSO heeft een Lokale Oudercommissie. Lijkt het je leuk om mee te denken over de kwaliteit van onze opvang? Neem contact op met de locatiemanager voor meer informatie.

 • LRK-nummer en GGD inspectierapport

  Het LRK-nummer van deze locatie is 153199234. Sport BSO de Bongerd staat geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang. Het nummer heb je nodig als je kinderopvangtoeslag aanvraagt bij de Belastingdienst. Het meest recente GGD-rapport van deze locatie vind je ook terug op de website van het LRK.

 • Benodigdheden Sport BSO
  • Sportkleren en -schoenen. Een set voor buiten en een set voor binnen. Via het Ouderportaal communiceren we maandelijks het programma. Zo weet je van tevoren welke kleding je kind nodig heeft.
  • Speciale materialen. Naast onze eigen materialen kunnen we in de meeste gevallen gebruik maken van spullen die er op de sportverenigingen aanwezig zijn.

Lijkt deze locatie je leuk?

Heb je interesse in deze locatie? Dan nodigen we je van harte uit om je kind in te schrijven via ons digitale inschrijfformulier. Het is ook mogelijk om een rondleiding aan te vragen om de sfeer op de locatie te proeven.

Rondleiding aanvragen Inschrijven